De eerste St Ayles roeiwedstrijd van Den Helder vv werd gehouden op zaterdag 4 september 2021. In totaal hebben 6 clubs met hun skiff ingeschreven: Den Helder, Heusden, Gorkum, Woerkum, Oudega en Nijkerk. De skiff van Den Helder was net klaar voor het evenement en werd voorafgaand aan de race gedoopt door Jurgen en Kees.

Dit evenement is hopelijk een mooie start van een lange traditie. Het werd perfect geörganiseerd in samenwerking met DARA, Willemsoord, Reddingsmuseum Dorus Rijkers, Wooden Boat Festival en Scholen aan Zee met medewerking van Rijkshavenmeester, Verkeersdienst Den Helder, NIOZ en Seaport Texel. Er waren 2 volgschepen aanwezig, De ‘Prins Hendrik’ van het Reddingmuseum en een Rib van Kees van Vugt. Henk van den Boom was initiatiefnemer en had de algehele leiding.

De bestemming was de haven van NIOZ, ten oosten van de Veerhaven. Na de finish op Texel werd voor de belangstellenden een korte uitleg gegeven over het werk van NIOZ om vervolgens weer gestart te worden richting Den Helder.

De uitslag is als volgt:

  1. Oudega
  2. Woerkum
  3. Nijkerk
  4. Den Helder
  5. Gorkum
  6. Heusden