Het doel van deze pagina is met name het publiceren van de diverse landelijke projecten op het gebied van St Ayles roeien.

Op dit moment is een tweetal projecten gaande.

Boot Onderwijs Lelystad

Afgekort BOL. Een project van een aantal VWO leerlingen die als doel hebben om het leren ‘echter’ te maken, schoollagen te verenigen en jongeren in contact te brengen met de watersport. Voor meer informatie zie Project BOL

 

Altena Regatta

Sinds 2019 vormen de voormalige gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam samen één van de grootste gemeenten in Nederland, nl. de gemeente Altena. Deze gemeente wordt gekenmerkt door een attractief landschap met 21 dorpskernen, omringd en onderling verbonden door water. De Altena Regatta wil dit water gebruiken om de onderlinge verbondenheid van de Altena inwoners te vergroten: de dorpen ontmoeten elkaar in de strijd op het water.

De uitdaging voor de deelnemende Altena kernen:

  • Bouw en roei je eigen houten roeisloep (St. Ayles Skiff);
  • Neem deel aan de Regatta met verschillende teams;
  • Organiseer op eigen water bij toerbeurt deze unieke happening.

De gemeente Altena en de Rabobank ondersteunen dit project en werken samen met de Altena Regatta . Dit project wordt uitgewerkt als een levend laboratorium, waarin overheid, bedrijfsleven, onderwijs en inwoners elkaar vinden en behoeften, kennis en financiering met elkaar delen. Wij zoeken doeners! Dit community building project is intussen op een aantal plekken op de wereld gerealiseerd, maar is voor Nederland uniek!

Voor meer informatie zie Project Altena