De St Ayles Skiff is uitermate geschikt voor beginnende roeiers. De sloep is stabiel, heel veilig en roeit al na een paar instructies heel makkelijk.

Vanuit de DARA vinden wij het belangrijk om het St Ayles Skiff roeien in Nederland te bevorderen. Het is daarom mogelijk om via de DARA bij een van de aangesloten verenigingen een proef-roeisessie maar ook een roeiclinic te bespreken.

Proefroeien is vooral fijn om te bepalen of deze sport ook iets voor jou is en je daarna bij een bestaande vereniging aan te sluiten of zelfs een eigen vereniging op te starten.

Roeiclinics zijn vooral voor groepen mensen die een aangename dag of dagdeel op het water willen doorbrengen. Een aantal van onze verenigingen hebben een eigen accommodatie dus kan er naast het roeien ook worden voorzien in een hapje en drankje waarmee de inspannende dag op een aangename manier kan worden afgesloten

Voor beide activiteiten geldt dat roeien altijd onder ervaren begeleiding plaats vindt

Via de DARA worden ook roei (wedstrijd) trainingen gegeven, jaarlijks is een aantal wedstrijden meetellend voor het NK maar ook het WK in 2025 is een mooie gelegenheid om competitief mee te doen. Om het roeiniveau van je team een boost te geven is het mogelijk via de DARA een training te reserveren, We beschikken over een aantal ervaren trainers voor elk niveau. Voor meer info contact Stefan wedstrijd@stayles.nl of Martin martin@stayles.nl